Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Kultura     | 10.05.2018. 12:01 |

Počinje izbor pobjednika Foto konkursa#MojaBiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10. maja (FENA) - Foto konkurs#MojaBiH, u okviru kojeg su mladi ljudi iz Bosne i Hercegovine dobi od šest do 25 godina slali svoje fotografije kojima su prikazali šta za njih predstavlja BiH danas, je završen.  

Konkurs je organizirala Ambasada Italije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Misijom OSCE-a u BiH, Delegacijom EU u BiH i UNICEF-om u BiH.

Jučer je počela selekcija pobjednika za svaku od četiri kategorije iz konkursa, od kojih tri individualne, od šest do 12 godina, od 13 do 18 te od 19 do 25 godina, kao i jedna kategorija razreda ili grupa razreda koji pripadaju istoj školi.

Pobjednike individualnih kategorija birat će žiri sastavljen od međunarodnih i bosanskohercegovačkih fotografa i umjetnika, kojim će predsjedavati ambasador Italije u BiH Nicola Minasi i šefovi misija koorganizatora incijative, dok će pobjednika u kategoriji škola izabrati publika.

Pobjednička fotografija će biti ona koja osvoji najveći broj glasova, odnosno "lajkova", do nedjelje, 20. maja do 23.59. Iz italijanske ambasade pozvali su zainteresirane da počnu pratiti facebook stranicu Ambasade te da kao pratioci izaberu omiljenu fotografiju.

Individualne nagrade podrazumijevaju besplatno učešće u radionici o temi fotografije za pobjednike u 1. kategoriji, učešće u radionici i digitalni foto-aparat za pobjednika 2. kategorije, nagradno putovanje u Rim za pobjednika 3. kategorije te video-projektor kao nastavno sredstvo školi koju pohađaju učenici razreda ili grupe razreda koji pobijede u kategoriji 4, saopćeno je iz Ambasade Italije u BiH. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada Italije i Klas čuvaju sjećanje na Italijana koji je poginuo dopremajući opremu

Osnovano Udruženje italijanskih privrednika u BiH

Predstavnici Ambasade Italije posjetili Poreznu upravu FBiH

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'