Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 09.05.2018. 17:09 |

Midžić: Kup je nova prilika da se domognemo trofeja

FENA

TUZLA, 9. maja (FENA) - Iako je do kraja prvenstva u Premijer ligi BiH za rukometašice ostalo da se odigra još jedno kolo, sve je poznato.

Ekipa Gruda četvrti put je prvak BiH, igrat će u EHF ili Challenge kupu, a na međunarodnu scenu izaći će i tuzlansko Jedinstvo, treći put u nizu viceprvakinje, te Krivaja iz Zavidovića.

Nedavni duel u Tuzli između Jedinstva i Gruda pokazao je da su ove dvije ekipe ubjedljivo ispred ostalih, te da su u prvenstvu dominirale bez obzira na povremene oscijalicije u igri. Vidjelo se to i u nedavnom derbiju u tuzlanskom Mejdanu.

- Grude su u odličnoj rukometnoj predstavi pokazale da su zasluženo prvakinje države. I njima i nama bila je ovo prva jača utakmica u polusezoni. Da prekinemo njihov niz pobjeda nedostajalo nam je malo sportske sreće. Iako utakmica nije imala rezultatski značaj i vjerovale smo da će nam to biti najlakši susret, trema nas je 'okovala'. Publika je bila dodatni pritisak, pa smo napravili previše tehničkih pogrešaka - kaže u razgovoru za Fenu igračica Jedinstva Neira Midžić.

Nova prilika za odmjeravanje snaga dvije najbolje ekipe je skorašnja završnica Kupa BiH, koja se igra u Grudama.

Midžić se nada da će žrijeb "pomoći“ da se u finalu ponovo nađu Tuzlanke i Gruđanke. Odnosno, da se neće susresti u polufinalu.

- Bilo bi šteta da se sastanemo prije finala, mada ni ekipa Izviđača nije lagan protivnik. No, s njima se sastajemo u zadnjem kolu prvenstva, pa ćemo ih istestirati. Imaju nekoliko sjajnih igračica, tu je i naša bivša igračica Dea Vuković. Ipak, mislim da smo trenutno bolja i iskusnija ekipa i da ćemo slaviti u prvenstvu, ali i ako se sastanemo u Kupu - smatra Midžić.

U finalu će sve karte biti na stolu, a Jedinstvo će se posebno pripremiti za završnicu u Grudama.

- Bez obzira na domaći teren, šanse protiv Gruda bile bi podjednake. Utakmica traje 60 minuta, a s obzirom na to da je riječ o posljednjoj utakmici u sezoni, vrijedi dati sve od sebe i pokušati domaći se tofeja - zaključila je jedna od najboljih igračica tuzlanskog kluba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Izviđač obranio naslov prvaka BiH u rukometu 

Rukometašice BiH počinju pripreme za susrete protiv Rumunije i Hrvatske

Bašić objavio spisak rukometašica za susrete s Rumunijom i Hrvatskom

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana