Bosna i Hercegovina     | 09.05.2018. 14:21 |

Obnovljen Trg Prvog korpusa Armije RBiH kod zgrade KS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Obnovljen je trg kod zgrade u kojoj su smješteni Kanton Sarajevo i Općina Centar, a službeni naziv od danas je Trg Prvog korpusa Armije RBiH.

Zvaničnom završetku radova prisustvovali su premijer KS Adem Zolj i ministar za boračka pitanja KS Muharem Fišo.

Projekt obnove finansirala je Općina Centar, a realiziran je u saradnji sa Zavodom za zaštitu spomenika Federacije Bosne i Hercegovine.

Zolj je u svom obraćanju govorio o nazivu ovog trga i značaju Prvog korpusa Armije RBiH za građane Sarajeva i cijele Bosne i Hercegovine.

- Projekt obnove je kvalitetno urađen i ovaj park će služiti svim građanima Sarajeva, a pogotovo našoj djeci i omladini - dodao je Zolj.

Fišo je kazao da je radostan zbog završetka obnove trga, posebno zbog činjenice što će od danas svi branitelji, ali i građani Sarajeva imati svoj trg.

- Sjećamo se 1. septembra prošle godine kada smo počeli obnovu ovog trga. Sretan sam što ga danas potpuno uređenog predajemo na korištenje borcima i mladima, uz obavezu da trajno njeguju sjećanja na našu herojsku borbu vođenu tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata - istakao je Fišo.

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je naglasio da obnovljeni trg svojim nazivom simbolizira i podsjeća na tekovine borbe časnih branilaca Prvog korpusa, te je svima sa ovog mjesta uputio čestitke povodom Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom. 

Odluka o početku realizacije projekta je donesena na osnovu činjenice da je posljednja rekonstrukcija parka urađena davne 1972. godine i da se nalazio u izuzetno lošem stanju, saopćeno je iz Press službe KS.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Uk i Mesihović obišli gradilište Univerzitetske biblioteke u Sarajevu

KS-Trudnicama od 38. sedmice trudnoće do porođaja biće dovoljna jedna uputnica za preglede i porod

Ministrica Hota-Muminović i sarajevski učenici donacijom cipela podržali projekt 'Stazom sjećanja'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom