Sport     | 09.05.2018. 14:24 |

Suljkanović i Vojinović primili košarkašice Banovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Povodom osvajanja duple krune u ženskoj košarci u Bosni i Hercegovini, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović upriličili su danas prijem za stručni štab i košarkašice ženskog košarkaškog kluba BMU Banovići.

Košarkašice Banovića su ove godine osvojile Kup BiH i državno prvenstvo u ženskoj košarci, a posebno impresionira podatak da su u prvenstvu ostvarile omjer pobjeda od 27-0 i time potvrdile dominantan status u ženskoj košarci, saopćeno je iz Vlade Tuzlanskog kantona.

Premijer je ovom prilikom čestitao svim članovima kluba na ostvarenim rezultatima, te uime Vlade Kantona zahvalio svima koji su na bilo koji način bili podrška Klubu na putu ostvarivanja ovog rezultata.

- Ne doživljava se svaki dan da Tuzlanski kanton ima osvajača duple krune. Koliko se ja sjećam ovo je prvi put u posljednjih tridesetak godina da imamo osvajača duple krune s područja Tuzlanskog kantona u bilo kojem sportu - rekao je premijer Suljkanović ističući značaj ovog sportskog uspjeha.

Nakon osvajanja duple krune, pred košarkašice i stručni štab se stavljaju novi izazovi. To su odbrana titula, ali i učešće i WABA ligi u narednoj sezoni. Premijer je danas obećao da će Vlada u narednom periodu, u skladu sa mogućnostima, nastaviti da pomaže ŽKK RMU Banovići.

Trener Banovića Goran Jurčenko zahvalio je premijeru i članovima Vlade na doprinosu i prisustvu na utakmicama.

- U narednom periodu očekuje nas učešće i u WABA ligi, što će uz domaće prvenstvo i završnicu Kupa biti takmičenje na tri kolosjeka. To će biti veliki zalogaj za nas i za Upravu kluba, jer takva sezona će zahtijevati više vremena, novca, truda i svega ostalog, ali mislim da ćemo sa ovakvim menadžmentom mi to i opravdati - rekao je Jurčenko.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Proširuje se ABA liga

Igokea deklasirala Mladost u posljednjem meču prvog kola Lige 6

NBA - Golden State savladao Dallas za petu uzastopnu pobjedu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta