Bosna i Hercegovina     | 09.05.2018. 09:27 |

Kineska asocijacija za međunarodno razumijevanje na Katedri za sinologiju FFUIS

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. maja (FENA) - Delegacija Kineske asocijacije za međunarodno razumijevanje (CAFIU) jučer je posjetila Katedru za sinologiju Filozofskog Fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

Delegaciju su dočekali dekan Filozofskog fakulteta, rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prorektori, gradonačelnik i zamjenik gradonačelnika, te članovi Katedre za sinologiju, kineski lektori na čelu sa šefom Katedre za sinologiju i studentima sa raznih katedri Filozofskog fakulteta.

Uz kulturno-umjetnički program sa elementima tradicionalne kineske kulture, koji su studenti te katedre pripremili za doček delegacije, održan je zajednički sastanak u prostorijama dekanata.

Na sastanku je razgovarano o budućoj saradnji, prilikama za nova ulaganja, zaposlenja, te bliskoj saradnji dviju zemalja. Također, važan dio sastanka bio je posvećen planovima za moguća poboljšanja i ulaganja na polju ekonomije, međunarodnih odnosa, političkih odnosa i pitanjima mladih.

Članovi uprave fakulteta i univerziteta izrazili su veliko zadovoljstvo što su imali čast da ugoste ovu delegaciju i imali priliku da zajednički razmatraju sve oblike buduće saradnje koja ima već sjajne osnove.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Hurtić u posjeti Turskoj: Građani BiH daju veliki doprinos turskoj privredi

Predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti BPK posjetili kompaniju 'Emka-Bosnia'

Isak posjetio Ministarstvo unutrašnjih poslova USK

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta