Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Regija     | 08.05.2018. 23:58 |

Putin s Vučićem o rusko-srpskoj suradnji i regionalnim pitanjima - Kremlj  

FENA Agencije

 

BEOGRAD, 8. svibnja (FENA) - Predsjednici Rusije i Srbije, Vladimir Putin i Aleksandar Vučić sastali su se u utorak navečer u Moskvi i razgovarali o rusko-srpskoj suradnji, realizaciji zajedničkih investicijskih projekata i o aktualnim regionalnim pitanjima, priopćio je Kremlj, a prenose beogradski elektronički mediji.

Susret s Vučićem prvi je sastanak ruskog predsjednika Putina s nekim stranim državnikom nakon što je u ponedjeljak na inauguralnoj ceremoniji prisegnuo na četvrti mandat na čelu Rusije.

Uz aktualnu situaciju, perspektive rusko-srpske suradnje, zajedničke investicijske projekte, Putin i Vučić razmijenili su mišljenja "i o aktualnim regionalnim pitanjima", navodi Kremlj, prenosi Hina.

Putin je podsjetio da Rusija i Srbija ove godine obilježavaju 180. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa, ističući da raste rusko-srpska trgovinska razmjena uz prošlogodišnji porast od 23 posto.

Vučić je po dolasku u Moskvu beogradskim novinarima koji prate posjet najavio da će teme razgovora biti ekonomska i vojno-tehnička suradnja, vojna neutralnost Srbije te plinovod Turski tok.

Na pitanje što očekuje od razgovora u Rusiji rekao je da su i on i Srbija premaleni da bi nešto očekivali, već samo mogu zamoliti.

"Da li imam nešto da zamolim predsjednika Putina? Imat ću. Ali, nažalost, to će ostati za nas dvojicu",  rekao je predsjednik Srbije i najavio da će Putina pozvati da posjeti Srbiju krajem godine kad se bude obilježavala proslava pobjede u Prvom svjetskom ratu, važnih pobjeda u Drugom svjetskom ratu te pripojenje Vojvodine Srbiji.

Vučić i Putin nastavili su večeras razgovore u četiri oka iza zatvorenih vrata, a nastavit će ih tijekom radne večere. U srijedu 9. svibnja, drugog dana posjeta Moskvi, Vučić će na Crvenom trgu nazočiti vojnoj paradi ruske vojske u povodu Dana pobjede nad fašizmom.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ukrajina tvrdi da je oborila strateški ruski bombarder TU-22M3

Strateški bombarder TU-22M3 srušio se na jugu Rusije

Finska traži evropsku pomoć u sprječavanju priliva migranata preko ruske granice

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana