Bosna i Hercegovina     | 08.05.2018. 15:32 |

Ramić posjetio povratnike u Ljubuškom, podrška razvojnim projektima

FENA Saopćenje

SARAJUEVO,  8. maja (FENA) - Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je povratničke zajednice na području općine Ljubuški, saopćeno je iz resornog ministarstva. 

Tokom posjete, Ramić i općinski načelnik Nevenko Barbarić, sa saradnicima, održali su radni sastanak o projektima korisnim povratničkoj populaciji. Sastanku održanom u općinskoj upravi prisustvovali su i predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Mumin Elezović (predsjednik) i Tarik Mujanović.

Ministar Ramić je posjetio lokalitete u Ljubuškom na kojima se realiziraju projekti Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, kao što su projekti sanacije Krehića džamije, izgradnje puta na Mostarskim vratima te izgradnje igrališta u naselju Gadska. Boravak je završen posjetom starogradskoj kuli u Ljubuškom.

- Današnja posjeta je bila u znaku razgovora i očitovanja motivacije za dalji napredak. Protekla je u znaku spoja između zahtjeva moderniziranja, kao što su poboljšanje saobraćajne infrastrukture, te historijskih tragova postojanja različitih kultura na ovom području, što je neophodno sačuvati po svaku cijenu. Krehića džamija i Starogradska kula podsjećaju da je tako bilo, a vitalna povratnička populacija garant je da će tako i ostati - rekao je ministar Ramić.

Dodao je da Federalno ministarstvo raseljenih osoba ostaje posvećeno podršci povratnicima na svim područjima Bosne i Hercegovine, s posebnim fokusom na projektima održivosti povratka i podrške mladima u obrazovanju i zapošljavanju.

 

 


 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Grad Ljubuški: Za subvencioniranje privatnih vrtića 80.000 maraka

Panel o jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom