Ekonomija     | 08.05.2018. 13:43 |

Savjetovanje o elektrodistribuciji - produžen rok za prijavu radova

FENA Darinka Mitrović

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Organizacioni odbor Prvog savjetovanja Bosanskohercegovačkog vijeća/ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji odlučio je da rok za prijave referata produži do 17. maja. 

Za skup koji će biti održan sredinom oktobra ove godine u Mostaru već je prijavljeno tridesetak refereata. Prvo savjetovanje Bosanskohercegovačkog vijeća/ogranka Međunarodne konferencije o elektrodistribuciji (CIRED) okupit će nekoliko stotina stručnjaka iz područja elektrotehnike iz naše zemlje i inostranstva. Prezentacija referata i rasprava o njima odvijaće se u šest tehničkih komiteta, rečeno je Feni u ovoj organizaciji. 

Organizatori podsjećaju na to da je krajnji rok za prijavu stručnih referata 17. maj, a napisane radove treba dostaviti do 25. juna. Sigurnost sistema, zaštita okoline, opskrba električnom energijom, investiranje u napredne (pametne) mreže... samo su neke od preferencijalnih tema za koje osim stručne javnosti interesovanje iskazuju i krajnji potrošači električne energije.

Uz CIRED organizator ovog savjetovanja je Bosanskohercegovački komitet Međunarodnog vijeća za velike električne sisteme (BH K CIGRE).

CIRED je u BiH formiran prošle godine a inicijativa je potekla iz BH K CIGRE. 

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Ministarstvo: Savjetovanje o osiguranju kvaliteta u visokom obrazovanju

Bašić na Stručnom savjetovanju tužilaca u Neumu

Bičakčić: Potrebna promišljena energetska politika i pojačan investicijski ciklus (VIDEO)

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta