Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 16:14 |

Skupština KS-a regulisala prava i obaveze za rekonstrukciju 'Austrijske kuće'

FENA Kanita Aliagić

SARAJEVO, 7.maja (FENA) - Skupština Kantona Sarajevo danas je na sjednici donijela odluku o davanju imena parku na području općine Centar, na lokalitetu MZ „Park-Višnjik” u "Spomen park Oreda Lasta", u uglu ulica Patriotske lige i Bolnička.

Također je data saglasnosti na Nacrt sporazuma o regulisanju međusobnih prava i obaveza radi osnivanja prava građenja u svrhu izgradnje (rekonstrukcije) objekta “Austrijske kuće” između Kantona Sarajevo-Ministarstva pravde i uprave, Općine Centar.

Nakon što je data saglasnost za zaključenje sporazuma o definisanju elemenata za zaključivanje ugovora o osnivanju prava građenja radi izgradnje objekta „Kosi lift“ Ciglane, Skupština KS je zadužila direktora Zavoda za izgradnju KS Mirzu Hulusića da potpiše sporazum.

Skupština KS-a je donijela i odluku o davanju naziva novoizgrađenoj ulici, na lokalitetu MZ"Blagovac" na području općine Vogošća, a ulica će se zvati "Rosulje VII". Također je prihvaćen prijedlog da o izmjeni naziva dijela ulice, na području općine Vogošća. Dio ulice "Krivoglavci II" do broja 9, mijenja se u naziv "Krivoglavci III".

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Vlada BPK - Utvrđena konačna lista, pravo na stipendiju ostvario 161 student

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'