Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 14:32 |

Banjalučka policija tvrdi da se muškarac objesio u njihovim prostorijama

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 7. maja (FENA) - Muškarac iz Banje Luke, inicijala B.V. (1979.), čije je beživotno tijelo zatečeno jutros u prostorijama Policijske uprave Banja Luka koje se koriste za zadržavanje osoba lišenih slobode, izvršio je samoubistvo, saopćeno je iz ove uprave.

Tvrde da je samoubistvo vješanjem izvršio iskoristiviši posteljinu koja je bila u toj prostoriji.

B.V. je, kako dodaju od ranije poznat policiji, a uhapšen je jučer nakon što je letvom nanio tjelesne povrede četrdesetdevetogodišnjaku u predjelu glave i tijela.

Nakon hapšenja, izvršenim alkotestiranjem utvrđeno mu je prisustvo alkohola u organizmu od 2,19 g/kg, navodi se u saopćenju Policijske uprave Banja Luka.

- B.V. je, u skladu sa normativnim aktima koji regulišu postupanje sa privedenim, dovedenim, zadržanim i osobama lišenim slobode, zadržan, a prije toga je provjereno da u prostorije za zadržavanje nije uneseno nijedno sredstvo pogodno za samopovređivanje. Međutim, i pored preduzetih preventivnih mjera, ova osoba je izvršila samoubistvo koristeći posteljinu, koja je obavezni dio opreme prostorije u skladu sa normativnim aktima koji regulišu ovu oblast – navode iz Policijske uprave Banja Luka.

Dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka naložio je da se izvrši obdukcija beživotnog tijela B.V.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Osmani: Petorica kosovskih policajaca i dalje su taoci u Srbiji

PUZ: Pritvoren 27-godišnjak s 300.000 tableta iz kojih se može dobiti droga

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'