Bosna i Hercegovina     | 07.05.2018. 13:04 |

DF - Bh. javnosti odgovoriti ko je organizator predizbornog mitinga AK partije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Demokratska fronta (DF) smatra da institucije BiH moraju donijeti prethodnu odluku da li će dozvoliti eventualno održavanje predizbornog mitinga AK partije Turske i Recepa Tayyipa Erdogana koji se nezvanično najavljuje za 20. maj u Olimpijskoj dvorani „Zetra“ u Sarajevu.

- Također, smatramo da institucije BiH na istovjetan način moraju postupati i u svakom sličnom slučaju, te da se bez prethodne pozitivne odluke institucija BiH politički skupovi stranih političkih ličnosti i organizacija ne mogu održavati na našem teritoriju - navodi se u saopćenju DF-a povodom najava održavanja predizbornog mitinga AK partije Turske i „nenajavljene posjete predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana Sarajevu i BiH“.

U DF-u smatraju da javnost u BiH i građani Sarajeva moraju dobiti odgovore ko je organizator najavljenog predizbornog skupa i da li je na navedenom skupu planirano učešće domaćih javnih ili političkih ličnosti.

- Pored neupitnog prijateljstva Republike Turske i BiH, smatramo da niti jedna nevladina organizacija, kao ni bilo koja politička stranka ili ličnost iz BiH nema pravo da samostalnim djelovanjem, bez odobrenja institucija BiH, bude na teritoriji naše zemlje organizator ili daje podršku bilo kojoj političkoj organizaciji iz bilo koje strane zemlje za održavanje političkih manisfestacija, jer time se najgrublje može dovesti u pitanje suverenitet BiH na vlastitom teritoriju - navodi se u saopćenju DF-a.

Dodaje se da su predsjednik Republike Turske, kao i lideri drugih prijateljskih zemalja, u svakoj drugačijoj prilici dobrodošli i dragi gosti u našoj Bosni i Hercegovini.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!