Najave     | 07.05.2018. 08:28 |

Potpisivanje ugovora u vezi sa skladištenjem municije u Hadžićima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. maja (FENA) - Predstavnici Ambasade Kraljevine Saudijske Arabije u BiH i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) potpisat će danas ugovor u iznosu od 940.000 US dolara kojim će se osigurati završetak infrastrukturnih unaprjeđenja na lokaciji skladištenja municije (LSM) Krupa, Hadžići.

Sredstva koja je osigurala Kraljevina Saudijske Arabije za nastavak finansiranja projekta "Explode+" će omogućiti završetak neophodnih infrastrukturnih i sigurnosnih intervencija na lokaciji skladištenja municije Krupa (Hadžići), te doprinijeti sveukupnom povećanju sigurnosti skladištenja i efikasnoću upravljanja zalihama municije i minsko-eksplozivnih sredstava za koje su nadležni Ministarstvo odbrane/obrane BiH (MO BiH) i Oružane snage BiH (OS BiH).

Na svečanosti potpisivanja ugovora predviđeno je prigodno obraćanje ministrice odbrane/obrane BiH Marine Pendeš, ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullaha bin Mohammeda Mominaha te rezidentne predstavnice Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u BiH (UNDP BiH) Sezin Sinanoglu.

Projekat "Explode+", kao multidonorsku platformu, provode Ministarstvo odbrane/obrane BiH i UNDP,  uz podršku Savezne Republike Njemačke, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Kraljevine Saudijske Arabije i EUFOR-a, saopćeno je iz UNDP-a BiH.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Vlada BPK za rekreacioni kompleks bazena u Vitkovićima izdvojila 350.000 KM

Za subvencioniranje nabavke ogrijeva za penzionere u BPK Goražde 50.000 KM

Potpisivanje ugovora između JP Komunalno i JP Mostar Parking

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'