FENA.BIZ

Nova H Plus premium goriva - Hifa Petrol predstavila 'Goriva šampiona'

Saopćenje, Foto/Via Media d.o.o.

Nova H Plus premium goriva obogaćena su aditivima najnovije generacije i svakom vozilu donose vrhunske performanse, veću snagu i izdržljivost, te poboljšanu ekonomičnost.

"Snaga i izdržljivost nisu od presudne važnosti samo u sportu. Mnoge utakmice se igraju na terenima i mnogo dalje od sportskih, a vrhunski rezultati se postižu i u poslovnom svijetu. Svakodnevno pravimo odabire i kompromise. Zato smo se mi iz kompanije Hifa Petrol pobrinuli da izbor goriva ne bude još jedan od kompromisa u nizu" - izjavio je direktor maloprodaje u kompaniji Hifa Petrol, Vasilij Jenko, na konferenciji za medije održanoj povodom predstavljanja novih H Plus premium goriva "Goriva šampiona", prilagođenih potrebama potrošača.

Kompanija Hifa Petrol je najuspješnija naftna kompanija u BiH, te s toga ima odgovornost da postavlja standarde poslovanja i unapređenja usluga na domaćem tržištu. To je proces koji zahtijeva ulaganja u ljudske i materijalne resurse, čiji je konačni cilj unaprijediti sve segmente poslovanja, kako bi se ispunila očekivanja tržišta i pružili adekvatni odgovori na potrebe potrošača. Imajući u vidu da se potrebe potrošača stalno mijenjaju, Hifa Petrol je predstavila nova H Plus premium goriva – "Goriva šampiona".

"H Plus su nova, visokokvalitetna goriva posljednje generacije, čiju smo jedinstvenu formulu razvili u saradnji sa britanskom korporacijom, svjetskim liderom u proizvodnji aditiva. Damir Džumhur je sinonim za nevjerovatnu snagu, dok je Amel Tuka drugo ime za maksimalnu izdržljivost. Iz tog razloga smo i odabrali ova dva šampiona za zaštitna lica kampanje. Domaće kompanije trebaju podržati domaće sportiste i ovo je bila idealna prilika za saradnju" - dodao je Jenko.

Upravo je uspjeh ono što je zajedničko kompaniji Hifa Petrol i bh. sportistima, Amelu Tuki i Damiru Džumhuru. Amel i Damir su šampioni na sportskim terenima, a Hifa Petrol u naftnoj industriji, što potvrđuje i činjenica da je Hifa Petrol već nekoliko puta proglašena za najuspješniju naftnu kompaniju u BiH, prema konačnim finansijskim rezultatima.

"Ovo je najznačajniji projekat Hifa Petrola u posljednjih 10 godina i najveći iskorak jedne bh. kompanije u naftnoj industriji. Međutim, ovo ne bi bilo moguće bez naših uposlenika. Veoma sam ponosan na naš tim, zato što iz dana u dan postižemo sve bolje i značajnije rezultate na tržištu sa izuzetno jakom konkurencijom" - istakao je vlasnik i direktor kompanije Hifa Petrol, Hajrudin Ahmetlić i dodao da su se prošle godine odlučili i na promjenu vizuelnog identiteta, te nakon 12 godina postojanja Hifa Petrol kompanije promijenili logotip kompanije.

"Sa uvođenjem novih H Plus premium goriva započinjemo i proces rebrendinga naših benzinskih stanica i vozila za prevoz naftnih derivata. Svjesni smo da usluga mora biti premium i da svi naši potrošači zaslužuju vrhunsku uslugu i proizvode. To je ono po čemu želimo da nas razlikuju od ostalih i prepoznaju kao lidera na tržištu," - naglasio je Ahmetlić.

Nova H Plus premium goriva, "Goriva šampiona", u prodaji su na svim Hifa Petrol benzinskim stanicama širom Bosne i Hercegovine.

 

Via Media d.o.o. 
Vrbaska 1, 71000 Sarajevo

T (+387 33) 72 00 20 
F(+387 33) 72 00 21

press@viamedia.ba
www.viamedia.ba

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.gov.ba.