Bosna i Hercegovina     | 30.04.2018. 10:49 |

Općini Stolac donirano 15.000 KM za opremanje jedinica civilne zaštite

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. aprila (FENA) - Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća, a posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Stolac od 15.000 KM za nabavku vatrogasne opreme i materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Službe civilne zaštite.

Finansijska sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg budžeta Općine Centar, s računa Civilne zaštite koja se redovno svake godine izdvajaju za podršku drugim lokalnim zajednicama u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća.

Tim povodom pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Stolac Danijel Babić posjetio je Općinu Centar gdje je s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem potpisao Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora Babić je izrazio zahvalnosti Općini Centar i naglasio da to nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

- Teritorijalno Općina Stolac se nalazi na jugu Bosne i Hercegovine gdje je u ljetnom razdoblju česta pojava požara. Tokom protekle godine registrirano je više od 200 požara različitog intenziteta.  Zahvaljujući ovoj donaciji planiramo nabaviti specijalna vatrogasna odijela, namjensku obuću, naprtnjače za direktno gašenje požara na terenu, te crijeva za cisterne -  dodao je Babić.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet posebno kada je riječ o lokalnim zajednice koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih finansijskih sredstava potrebna pomoć.

- Smatramo da je obaveza Općine Centar da pomaže slabije razvijene sredine i mi ćemo to raditi i u budućnosti. Mi ne možemo biti zadovoljni ukoliko se samo jedna lokalna zajednica razvija, a ostatak naše zemlje ne može da prati takav trend. Zato ćemo nastaviti pomagati - naveo je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Općina Novi Grad donirala 50.000 KM za pomoć narodu Palestine

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta