Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 20:34 |

GV Bihać usvojilo Deklaraciju o nepravednom hapšenju Dudakovića

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. aprila (FENA) - U gradskoj vijećnici večeras je na zahtjev Kluba vijećnika SDA održana vanredna sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici jednoglasno usvojili Deklaraciju o mjestu i ulozi 5. korpusa Armije RBiH 1992. – 1995. godine i nepravednom hapšenju ratnog komandanta 5. korpusa Armije RBiH generala Atifa Dudakovića i njegovih saboraca.

Uz to usvojena su i dva zaključka, kojima se od gradonačelnika Bihaća Šuhreta Fazlića traži da prilikom izrade rebalansa budžeta Grada Bihaća planira sredstva za odbranu danas uhapšenih pripadnika 5. korpusa Armije RBiH, te da se podrži organiziranje skupa podrške generalu Atifu Dudakoviću koji bi trebao biti održan na gradskom trgu u Bihaću.

- Današnje hapšenje Dudakovića i njegovih saboraca ne predstavlja ništa do pukog nastavka antidržavne politike i pokušaja izjednačavanja agresora i žrtve - navedeno  je u tekstu Deklaracije.

Vijećnici Gradskog vijeća Bihać izražavaju punu podršku ratnom komandantu Dudakoviću i njegovim saborcima koji su, kako smatraju, nepravedno uhapšeni, saopćeno je iz Kabineta gradonačelnika Bihaća.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

U utorak sjednica mostarskog Gradskog vijeća

Gradsko vijeće Mostara usvojilo Nacrt proračuna za 2024. godinu

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'