Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 17:10 |

Vlada Brčko distrikta povećala sredstva za redoviti rad humanitarnih udruga

FENA

BRČKO, 27. travnja (FENA) - Predstojnik Odjela za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH Srđan Blažić održao je danas u Omladinskom centru sastanak s predstavnicima nevladinog sektora koji se bave humanitarnim radom i zaštitom osoba koje su oboljele od teških bolesti.

- Do sada su ove udruge dobivale iz proračuna Brčko distrikta BiH za svoj redoviti rad po 2.500 KM, a sada smo taj iznos povećali na 5.000 KM. Vjerujem da je i ovaj iznos nedovoljan s obzirom na osjetljivost ove kategorije građana, ali i na ovaj način, u izravnoj komunikaciji  želimo iskazati spremnost da smo tu kako bismo surađivali i unaprijedili njihov rad“, istaknuo je Blažić.

On je dodao da su u Odjelu kroz određene akte definirane oblasti od javnog interesa, da se radi na registru svih nevladinih organizacija te podsjetio da je gradonačelnik potpisao sporazum između Vlade Brčko distrikta BiH i nevladinih organizacija koji je temelj za daljnju suradnju.

Enisa Rendić, predsjednica Udruge distrofičara u Brčkom, navela je da su problemi s kojima se susreće ova udruga često tehničke prirode iz razloga što je većina članova teško pokretna.

- Mi uvijek trebamo pomoć. Neki od naših članova su u kolicima i kada imamo neke aktivnosti ili kada radimo projekte teško nam je organizirati se i naći adekvatan prostor -navela je Enisa Rendić.

Ovo je prvi u nizu sastanaka koje će predstojnik Odjela Srđan Blažić održati s predstavnicima nevladinog sektora s ciljem što kvalitetnije suradnje.

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta