Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 27.04.2018. 10:49 |

Vlada Posavske županije utvrdila postupak i način dodjele koncesije

FENA Saopćenje

ORAŠJE, 27. travnja (FENA) - Uz predsjedanje predsjednika Vlade Županije Posavske Marijana Klaića održana je 99. sjednica te vlade na kojoj je donesen Pravilnik o postupku i načinu dodjele koncesije na poljoprivredno zemljište u vlasništvu države na kojemu zemljišno-knjižno stanje nije uređeno.

Kako je priopćeno iz Ureda za informiranje Vlade Posavske županije, Pravilnikom se kroz 16. članaka utvrđuje postupak i način dodjele koncesije, o čemu je pojašnjenje tijekom sjednice iznio resorni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Mato Brkić.

Vlada Posavske županije donijela je Odluku o usvajanju programa utroška sredstava iz grantova za vodoprivredu utvrđenih Proračunom Županije za 2018. godinu. Sredstva iz grantova za vodoprivredu utrošit će se za sedam oblasti.

Također, Vlada je donijela Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom Županije za 2018. godinu na poziciji grantovi za razvoj poduzetništva, obrta i zadruga kao i Odluku o utvrđivanju vrijednosti boda za sklapanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama u Županiji Posavskoj za 2018.godinu o čemu je nešto više kazao Josip Vidović, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja Županije Posavske.

- Odlukom se utvrđuje vrijednost boda za 2018. godinu za sklapanje ugovora sa zdravstvenim ustanovama i privatnim zdravstvenim djelatnicima što je redovita procedura. Vrijednost boda je veća u odnosu na ranije, sukladno ranije vođenim pregovorima. Za zdravstvene ustanove sve više izdvajamo sredstava za postojeće zdravstvene usluge. Također je u odnosu na 2016.g. smanjen broj upućivanja pacijenata prema zdravstvenim ustanovama u Republici Hrvatskoj - kazao je Vidović.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH danas o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Vijeće ministara BiH sutra o Strategiji integriranog upravljanja granicom

Sjednica Vlade FBiH danas u Mostaru

Promo

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'