Ekonomija     | 26.04.2018. 15:47 |

Održana tradicionalna dodjela priznanja SASE najuspješnijim brokerskim kućama

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26.aprila (FENA) - U službenim prostorijama Sarajevske berze, danas  je održana tradicionalna dodjela priznanja najuspješnijim brokerskim kućama - članovima Berze u 2017. godini, u četiri kategorije: „ukupni ostvareni promet“, „ostvareni promet u trgovanju dionicama“, „ostvareni promet u trgovanju obveznicama“ i „ostvareni broj transakcija“. 

Nagrade najuspješnijim brokerskim kućama dodijelio je rukovodilac Odjela za trgovanje i nadzor Sarajevskw berze - burze Ahmed Hodžić, saopćeno je iz SASE-a.

Tako je u I kategoriji, za ukupni ostvareni promet u prošloj godini „Zlatnu plaketu“ osvojilo društvo „Raiffeisen bank“ d.d.  BiH, „Srebrena plaketa“ je pripala „AW Broker“ d.o.o Sarajevo, dok je „Bronzana plaketa" uručena brokerskoj kući „See Investment Solutions d.o.o Sarajevo“.

U kategoriji za ostvareni promet u trgovanju dionicama „Zlatna plaketa“ pripala je brokerskoj kući „AW Broker“ d.o.o Sarajevo, „Srebrenu plaketu" osvojila je „Raiffeisen bank“ d.d. BiH,  dok je „Bronzanu plaketu“ dobilo društvo „VGT Broker“ d.o.o Visoko.

Najuspješniji tokom protekle godine u ostvarenom prometu u trgovanju obveznicama bili su „See Investment Solutions“ d.o.o Sarajevo, kome je pripala „Zlatna plaketa“, „Raiffeisen bank“ d.d. BiH, koji je dobio  „Srebrenu plaketu“, te „Unibroker“ d.o.o Sarajevo s „Bronzanom plaketom“ za osvojeno treće mjesto.

U IV kategoriji najuspješnije brokerske kuće su „Unibroker“ d.o.o Sarajevo koja je dobila „Zlatnu plaketu“ za ostvareni broj transakcija u prošloj godini, potom „Raiffeisen bank“ d.d. BiH, kome je pripala „Srebrena plaketa“ i „AW broker“ d.o.o. Sarajevo, koji je osvojio „Bronzanu plaketu“, saopćeno je.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na Sarajevskoj berzi promet 35.772,48 KM

Promet na Sarajevskoj berzi promet 9.186,11 KM

Promet na Sarajevskoj berzi 67.461 KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo