Bosna i Hercegovina     | 23.04.2018. 13:48 |

DF podržava projekt PRO-Budućnost i Platformu za mir Chatolic relife services-a

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23, aprila (FENA) - U Centrali Demokratske fronte danas je održan sastanak predstavnika organizacije "Catholic relief services" Stefana Pejovića i Majde Behrem - Stojanov sa predsjednikom Demokratske fronte Željkom Komšićem i generalnim sekretarom Zlatkom Miletićem.

Tom prilikom Demokratska fronta je izrazila podršku projektu izgradnje povjerenja i izgradnje trajnog i održivog mira pod nazivom "PRO - Budućnost", koji finansira Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID).

Predsjednik Komšić je u ime Demokratske fronte, na sastanku, potpisao Platformu za mir, deklarativni dokument koji je razvijen u saradnji sa akademskom i lokalnim zajednicama u BiH, NVO sektorom i Savjetodavnim odborom projekta, koji čine predstavnici svih većih političkih stranaka.

Tekst Platforme je usvojilo Vijeće ministara BiH, te će se uskoro isti tekst naći i na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH, a Klub Demokratske fronte će ga podržati.

Smatrajući da takvi projekti mogu doprinijeti ukupnom poboljšanju odnosa u BiH, Demokratska fronta će uvijek podržavati sve aktivnosti vezane za izgradnju mira i povjerenja među narodima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz DF-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

DF: Presuda ESLJP po apelaciji Kovačevića simbolizira decenijsku borbu za jednakopravnost građana

Saopćenje za javnost DF

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo