Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 22.04.2018. 15:59 |

Građanski savez: Pregovori o Mostaru su osuđeni na propast

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. travnja (FENA) - Građanski savez (GS) Mostar oglasio se priopćenjem za javnost u kojem se navodi kako su pregovori o izmjenama Izbornog zakona i Statuta Mostara koje vode lokalne političke stranke osuđeni na propast.

- Iako iz tjedna u tjedan slušamo kako su blizu rješenja i postizanja dogovora, prava istina je da je cijeli ovaj pregovarački proces farsa u režiji SDA BiH i HDZ-a BiH, odnosno Čovića i Izetbegovića. Njihov zajednički cilj nije osigurati Mostarcima pravo na da izađu na izbore, već donijeti takva izborna pravila i uređenje Mostara po kojem bi na lijevoj strani vječno vladala SDA, a na desnoj HDZ - navodi se u priopćenju.

Također, istaknuto je kako podjela grada na izborne jedinice duž ratne linije, uvođenje zona sa nadležnostima koje imaju jedinice lokalne samouprave, zaboravljanje mostarskih Srba i ostalih, ne predstavlja ništa drugo nego konačnu podjelu Mostara između dvije stranke.

Građanski savez Mostar u priopćenju je pozvao i predstavnike građanskih stranaka koje sudjeluju u pregovorima da ne dozvole da budu uvučeni u 'unaprijed dogovorenu igru podjele Mostara'.

- Svaka podjela na izborne jedinice i zone koja uvažavaju ratne linije razdvajanja je neprihvatljiva, jer dodatno umanjuje građansku supstancu i omogućava cementiranje etničke podjele Mostara na dvije stranačke zone u kojima vladaju lokalni moćnici - zaključeno je u priopćenju Građanskog saveza Mostar.

.

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ukrajinski gradonačelnici u BiH uče o poslijeratnoj obnovi gradova (VIDEO)

Obilježavanje Svjetskog dana intelektualnog vlasništva u petak u Mostaru

Iz kladionice u Mostaru ukradena kasa s novcem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta