Magazin     | 22.04.2018. 13:39 |

Dragičević: Smijeh je najbolji lijek

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. aprila (FENA) - Petnaesto izdanje mozaičnog magazina "Duga Presshura“ o temi “ Uloga i značaj humora u svakodnevnom životu“, upriličeno je u subotu u klubu „SSH“ u Sarajevu, a gost/uvodničar bio je Momčilo Momo Dragičević, humorist, satiričar i novinar.

- Humor je fenomen koji susrećemo u svim povijesnim razdobljima, u suvremenim društvima u usmenoj i pisanoj komunikaciji, među pripadnicima svih dobnih, profesionalnih i drugih skupina, bez obzira na spol, rod i klasu, u raznim prigodama i medijima. Humor se ostvaruje u različitim žanrovima i komunikacijskim modusima, verbalno i neverbalno, i to kao, primjerice, ironija, sarkazam, šala, vic, parodija, satira, farsa, apsurd, cinizam i slično - kazao je Momo Dragičević.

Dragičević je, zajedno s Rudijem Alvađom i Rejhanom Demirdžićem, 'napravio' legendarne narodne likove Momu i Uzeira iz kultne humorističke emisije „Cik-Cak“, nekadašnjeg Radio Sarajeva, te je, prisjećajući se tog perioda, kazao da je to bio centralni medijski događaj za cijelu obitelj i milijunsku publiku.

Momo Dragičević je u okviru programa „Duga Presshura“ prenio smijeh na publiku u klubu SSH kroz šale, aforizme i satiru, istaknuvši da je smijeh najbolji lijek.

U okviru stalne glazbene rubrike, urednik dr. sc. Marijo Pejić i prof. Enes Ibričević, predstavili su glazbene teme iz najpoznatijih humorističnih TV serija nekadašnjeg JRT-a.

- Od 1966. ustalio se stalni termin JRT-a, nedjeljom nakon  Dnevnika, u kojem su sve televizije na govornom području hrvatskog i srpskog jezika preuzimale humoristične emisije, koje su u kolektivnom sjećanju ostale zapamćene, ne samo po svojim temama i originalnim likovima, već i po kvalitetnim, nadahnutim i pijevnim naslovnim skladbama...- kazao je, između ostalog, dr. Marijo Pejić.

Mozaični magazin Duga Presshura organizira Udruga „Libertas“ pod pokroviteljstvom Fondacije Schüler Helfen Leben.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Udruga Libertas upriličila izložbu pisanica na Facebooku

Virtualni program 'Uskrsna online izložba pisanica'

Udruga Libertas i dogradonačelnik Sarajeva Milan Trivić gosti 'Šokačkog sijela'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo