Bosna i Hercegovina     | 20.04.2018. 16:53 |

Narod i pravda i Nezavisni blok opredijeljeni za saradnju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Predstavnici stranaka Narod i pravda i Nezavisni blok (NB) održali su danas sastanak na kojem se razgovaralo o modalitetima međustranačke saradnje, a delegacije su predvodili predsjednici Elmedin Konaković i Senad Šepić.

Ovaj sastanak je nastavak ranijih međustranačkih dogovora o predizbornoj i postizbornoj saradnji i podršci, a na kojima su prisustvovali i predstavnici drugih političkih subjekata.   

Dogovoreno je da se prijedlog zajedničke izjave o predizbornom djelovanju, nastupu i podršci na Općim izborima 2018. i postizbornoj saradnji uputi na stranačke organe, kao i da se ponudi i drugim političkim strankama na usvajanje.

Osnovni principi ove izjave su težnja ka modernoj državi zasnovanoj na bosanskohercegovačkoj tradiciji i evropskim vrijednostima, a prioriteti djelovanja će biti: nova ekonomska politika i zapošljavanje, obrazovanje kao stub razvoja društva, pravna država i borba protiv korupcije, kao i nova populacijska politika koja će omogućiti oslobađanje naših potencijala i budućim generacijama osigurati prosperitetno mjesto za život, saopćeno je iz Pres-službe NB-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

NiP: Nužno pri usvajanju budžeta pokazati posebnu odgovornost i brigu

Saopćenje za javnost Naroda i Pravde

Saopćenje za javnost stranaka Trojke

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana