Ekonomija     | 20.04.2018. 15:04 |

Ministar Dedić u posjeti mljekari Meggle u Bihaću

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 20. aprila (FENA) - Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić danas je u Bihaću razgovarao sa izvršnim direktorom Megglea za Jugoistočnu Europu Marjanom Vučkom, direktorom Mljekare Kemalom Hrnjićem i drugim predstavnicima Uprave o pravcima razvoja mljekarstva i budućim poslovnim planovima ove mljekare u Bosni i Hercegovini.

Direktor Vučak je predstavio Desetogodišnji strateški plan razvoja mljekarstva koji obuhvata ulaganje u nove tehnologije, modernizaciju proizvodnje, instaliranje laktofriza, digitalizaciju otkupa, kao i unapređenje stanja na farmama po EU standardima.

- Izuzetno mi je drago što mljekara Meggle, koja je postala okosnica razvoja poljoprivredne proizvodnje u Unsko-sanskom kantonu nastavlja ulagati, unaprjeđivati i širiti proizvodnju u BiH, a mljekarstvo u Federaciji BiH bilježi stalni rast - rekao je ministar Dedić. 

- Ministar Dedić je kazao da će se zalagati da mljekarstvo, kao strateška grana poljoprivrede, i dalje ostane prioritet u poticajnoj politici Federacije BiH i da budu iznađeni drugi izvori sredstava za sufinansiranje kapitalnih investicija koje vode do veće konkurentnosti ovog sektora - saopćeno je iz ovog ministarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.  

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Mljekarski sektor jedan od najuređenijih sektora u Federaciji BiH

Dedić s predstavnicima poljoprivrednih udruženja - Proizvođači mogu očekivati veću podršku

Dedić: Sajam u Gradačcu značajan za sve poljoprivrednike u BiH (VIDEO)

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'