Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 15:48 |

Tadić razgovarao s ambasadorima Saudijske Arabije i Egipta u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18. aprila (FENA) - Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Ognjen Tadić razgovarao je danas s ambasadorom Kraljevine Saudijske Arabije Hani Abdullah Mominahom i ambasadoricom Arapske Republike Egipat u BiH Halom Bishlawy koji su izrazili želju da mu prenesu viđenje svojih država u vezi sa stavom da vlasti Katara toleriraju i finansiraju teroriste i terorističke aktivnosti, saopćeno je iz PSBiH.

Oni su Tadiću uručili dokument Zajedničko saopćenje Kraljevine Saudijske Arabije, Arapske Republike Egipat, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Kraljevine Bahrein koje sadrži i spisak od 59 pojedinaca i 12 organizacija koji se označavaju kao nositelji terorističkog djelovanja.

Tadić je izrazio žaljenje zbog informacija koje čuje, ali i zabrinutost zbog mogućnosti da bi to moglo imati utjecaja i na stanje u BiH i regiji.

On je, tom prilikom, izrazio i nadu da će vremenom i bez širih posljedica po opću sigurnost biti otklonjena svaka eventualna teroristička opasnost i pozvao ambasadore da uvažavajući instrumente pravne države u Bosni i Hercegovini sve relevantne informacije bez oklijevanja podijele sa sigurnosnim institucijama BiH.

- Prema mojim saznanjima, poslovne, političke, medijske i kulturne aktivnosti Katara i njegovih građana nisu izašle izvan okvira prava i sloboda koje svojim Ustavom garantuje Bosne i Hercegovina - naglasio je tokom razgovora predsjedavajući Doma naroda Ognjen Tadić.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Ćudić: Današnja rasprava protekla u suštinskim neistinama koje iznose SNSD i HDZ (VIDEO)

Zvizdić: Očekujem pokretanje natječajne procedure za izbor članova Komisije za koncesije BiH (VIDEO)

Ademović i Petrović učestvuju u radu 104. Rose Roth seminara PSNATO-a

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!