Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 15:45 |

Ograđen prostor oko rizične stijene na Darivi

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 18.aprila (FENA) - Služba za civilnu zaštitu Općine Stari Grad, na poziv Gorske službe spašavanja Sarajevo, osigurala je prostor oko stijene „Orlovača“ na šetalistu „Aleja ambasadora“, dok će akcija otklanjanja opasnosti početi u subotu kada se očekuje potpuna stabilizacija vremena.

Kako se navodi u saopćenju Općine Stari Grad Sarajevo, radi se o vrlo opasnom odronu, stijena se nalazi na ušću Mošćanice u Miljacku, a kamenje može pasti na šetnicu i direktno ugroziti prolaznike.

- S obzirom na padavine, vrlo rizično bi bilo popeti se na tako visoku stijenu i započeti radove sanacije i čišćenja nestabilnih komada stijene. Nažalost, ne postoji nijedna tako visoka dizalica koju bismo koristili, već će sanaciju izvršiti penjači iz kantonalne Službe za zaštitu u spašavanje od visina - pojašnjavaju u Službi za civilne poslove Općine Stari Grad.

U subotnjim radovima će, pored općinske službe, učestvovati i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Vratnik“ i Gorske službe spašavanja Sarajevo, a akciju će osiguravati pripadnici Policijske uprave Stari Grad.

Šetalište koje se nalazi u blizini stijene koja se obrušava je potpuno ograđeno sa obje strane, te se građanima, ovom prilikom, savjetuju da ne idu na lokalitet, dok se opasnost u potpunosti ne otkloni, saopćeno je.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čengić zvanično otvorio kampanju za načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Izglasan opoziv Ibrahima Hadžibajrića s pozicije načelnika Starog Grada

Saopćenje za javnost Narod i Pravda Stari Grad Sarajevo

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta