Bosna i Hercegovina     | 18.04.2018. 09:10 |

Udruga 'Zavjet' podržava zahtjeve razvojačenih branitelja

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. travnja (FENA) - Udruga "Zavjet" u Bosni i Hercegovini iskazala je podršku razvojačenim braniteljima koji su na jučerašnjem prosvjedu u Sarajevu tražili ispunjavanje svojih zahtjeva.

"Niti jedan prosvjed u svijetu nije završio na samo jednoj želji, pa nemojte ni vi vaš limitirati. Uz sve što tražite, zahtijevajte i hitnu proceduru za ukidanje i ostalih državnih nametnika, prije svih, ukidanje nevladinih organizacija kojima se broj ne zna, a poglavito se ne zna tko u njima radi i za koga", navodi se u priopćenju za javnost Udruge "Zavjet".

Dodaje se kako su opravdani zahtjevi da se objavi registar boraca i branitelja, poglavito korisnika prava i proračunskih sredstava.

"Tražite i reforme, restrukturiranje glomaznog državnog aparata, iscrpna i transparentna izvješća o plaćama, radnom vremenu i učinku upravo tih koji se evakuiraše-pobjegoše, jučer, pred vama. Ne dopustite da pošteni, pravedni, zahtjevi dobiju političkog pokrovitelja, jer tada ćete biti kao i oni, evakuirane kukavice bez morala. Vrijeme je da ova država bude vaša, naša, mi smo se za nju borili, za nju cjelovitu, bez obzira koje smo ideale imali i koju uniformu nosili, bar smo bili hrabri. Uz vas smo", stoji na kraju priopćenja za javnost Udruge "Zavjet", kojeg potpisuje predsjednik Udruge Franjo Cvitković.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Općina Vitez izdvojila 94.500 KM za rad nevladinih udruga

Udruženje žena „Vrba“ osiguralo besplatan sadni materijal za proljetnu sjetvu

Udruga "i" iz Konjica dobila vrijednu donaciju

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo