Ekonomija     | 17.04.2018. 15:58 |

Prosinečki, Hadžibegić i Sturm na Sarajevo Business Forumu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Organizatori 9. Sarajevo Business Foruma, koji će 25. i 26. aprila biti održan u glavnom gradu BiH, najavili su panel "Diaspora, Sports, Arts, Culture & Creative Industry - Transforming Emotions into Investments" na kojem će dijaspora, sport, kultura, umjetnost i kreativna industrija biti razmatrani u kontekstu ekonomskog rasta i razvoja regiona.

Predstavnici biznisa iz dijaspore govorit će koliko nekadašnji emigranti, danas vlasnici firmi, uspješni poslovni ljudi, mogu biti pokretači ekonomskih promjena i razvoja u zemljama iz kojih su potekli.

Također, proslavljeni sportisti i umjetnici govorit će o značaju njihove uloge u jačanju imidža zemalja regiona jugoistočne Evrope, te koliko mogu biti uspješni promotori ulaganja u ovdašnje ekonomije.

Na tom okruglom stolu očekuju se specijalna obraćanja ministra vanjskih poslova BiH Igora Crnatka, kao i Marca Dillarda iz Američkog State Departmenta. 

Okrugli sto, koji je zakazan za drugi dan Foruma, okupit će i poznata sportska imena, među kojima su bivši svjetski prvak u boksu Adnan Ćatić alias Felix Sturm, aktuelni selektor “A“ reprezentacije BiH Robert Prosinečki i nekadašnji proslavljeni igrač i fudbalski trener Faruk Hadžibegić.  

Svoje učešće potvrdili su i poduzetnik Mirsad Ćatić, Hasan Šehović, predsjednik Kongresa dijaspore BiH, Maja Miljković, osnivačica i izvršna direktorica Zdrava Logika, Jan Zlatan Kulenović, aktivist za prava mladih u BiH i osnivač Munja.ba Incubator, Maša Čampara, osnivačica i izvršna direktorica eMediaPatch, Olivier Jarosz iz European Club Association (ECA), Đemila Talić Gabriel, počasna konzulica BiH u Novom Južnom Velsu u Australiji, Rudi Kesić, direktor Advantage Business Group iz Velike Britanije, Senad Nanić, glavni arhitekt Arhitektonskog Studija iz Hrvatske, Marijela Margeta Hašimbegović, direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo i drugi, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

BBI Banka najavila 13. 'Sarajevo Business Forum' diplomatskom koru u BiH

Altun: Izrael u Gazi sprovodi i kulturni genocid

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!