Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Sport     | 17.04.2018. 15:29 |

COCOM posjetio Sarajevo s ciljem pregleda dinamike napredovanja za EYOF 2019

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) - Predsjednik Koordinacione komisija Evropskog olimpijskog komiteta (COCOM) Jozef Liba i član komiswije Peter Brull posjetili su Sarajevo s ciljem pregleda dinamike napredovanja u pripremama za EYOF 2019.

- Kao Koordinaciona komisija mi moramo biti u kontaktu sa Organizacionim odborom EYOF-a da pratimo napredak i stanje u organizaciji od naše posljednje posjete u decembru. Nije ostalo još mnogo vremena, te se moraju uložiti veliki napori da bi ovaj događaj bio što bolje realizovan, ali to nije zadatak samo Organizacionog odbora, nego i cijele države - rekao je Liba.

Komisija je upoznata o realizovanim aktivnostima u prethodnom periodu. Poseban akcenat stavljen je na testna takmičenja u sklopu kampanje "Road to Eyof 2019“. 

- Uvijek postoje stvari koje trebamo unaprijediti. Slušajući današnju prezentaciju mogu reći da je vidan napredak od posljednje posjete. Uspješno ste realizovali testna takmičenja u protekloj zimskoj sezoni, testirali sve sektore, što je veoma bitno za dalji napredak. Također, moram reći da je otežavajuća okolnost finansijska situacija, te je trenutno najveći izazov za Organizacioni komitet, kako osigurati ostatak novca. Mi ćemo pratiti ovu situaciju, te nastojati izvršiti pritisak na političke strukture da ovaj problem bude riješen - dodao je Liba.

Pred Organizacionim odborom su izazovi i sa borilištima za određene sportove, te se tokom predstojećeg perioda moraju uložiti napori da se borilišta spreme za takmičenje. To podrazumijeva, prije svega, osiguravanje finansijskih sredstava za borilišta na području Istočnog Sarajeva.

Brull je iskazao zadovoljstvo postignutim napretkom od decembra kada je posljednji put bio u Sarajevu.

Po rječima Koordinacione komisije, Organizacioni odbor EYOF 2019 će za nekoliko mjeseci biti u potpunosti spreman za takmičenje. Na EYOF 2019 je prijavljeno 48 zemalja, te ukoliko taj broj ostane do samog festivala, bit će zabilježen kao EYOF sa najvećim brojem zemalja učesnica.

Naredna posjeta Koordinacione komisije očekuje se u septembru, saopćili su organizatori.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Vučić se sastao s Dodikom: Pripreme za veliki Vaskršnji sabor teku odlično

Festival FutureA I ove godine u Goraždu

SFK Libero Goražde počeo pripreme za nastavak sezone Premijer lige BiH

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'