Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 12:34 |

Tužilaštvo BiH- Optužnica protiv Damjana Joveljića za neovlašteni promet droge

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. aprila (FENA) – Tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Damjana Joveljića (1997) iz Brčkog, državljanina BiH za neovlašteni promet opojnih droga.

Optuženi se tereti da je preko međunarodne granice BiH pokušao prokrijumčariti opojnu drogu, u čemu je otkriven i spriječen od Granične policije BiH.

Joveljić je 7. aprila 2018. godine na Međunarodnom graničnom prijelazu Rača,  na ulazu u BiH iz Republike Srbije, na mjestu suvozača u automobilu  pokušao prokrijumčariti veću količinu opojne droge „ecstasy“  koju je prethodno sakrio na skrovito mjesto u gepeku automobila.

Opojna droga sadrži psihotropne supstance i čiji promet je zabranjen odredbama Zakona o sprečavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga.

Opojnu drogu, prema navodima optužnice, optuženi Joveljić je prethodno neovlašteno nabavio na području Srbije za iznos od 1.200 KM,  u namjeri da istu dalje prodaje na području BiH, a navedena opojna droga je pronađena i oduzeta prilikom pretresa.

Optuženi Joveljić se tereti da je neovlašteno vršio međunarodni prenos i prevoz supstanci koje su propisom proglašene opojnim drogama, čime je počinio krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama iz člana 195. stava 1. KZ-a BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Podignuta optužnica protiv stranog državljanina zbog krijumčarenja osoba državljana Turske

Podignuta optužnica za krijumčarenje oko 16 hiljada kutija cigareta

Podignuta optužnica protiv Huse Golaća zbog sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo