Bosna i Hercegovina     | 17.04.2018. 11:29 |

Zabavni nogomet povezuje mlade ljude iz različitih krajeva BiH

FENA Saopćenje

STOLAC, 17. travnja (FENA) - U Stocu je završen desetodnevni omladinski kamp Peace Laboratory u kojem je sudjelovalo 48 mladih - "agenata promjene" iz različitih lokalnih zajednica u Bosni i Hercegovini.

U okviru kampa održano je 30 praktičnih radionica baziranih na "Fun Football" pedagogiji, koje su mlade pripremili za nastavak aktivnosti u njihovim lokalnim zajednicama.

Osim radionica u okviru kampa organizirani su i izleti, druženje i ostale zabavne aktivnosti, koje su doprinijele povezivanju učesnika i izgradnji prijateljstava i temelja za buduće suradnje.

"Sudjelovanjem u kampu Peace Laboratory stekao sam prekrasno iskustvo, brojna prijateljstva i, što je najvažnije, kvalitetno znanje i energiju da u svojoj lokalnoj zajednici postanem nositelj i implementator projekata kako za djecu, tako i za mlade ljude", kazao je sudionik kampa Dino Matanović iz Orašja.

Organizator kampa bilo je Udruženje građana Otvorene zabavne škole, uz podršku Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH i Općine Stolac.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Udruženje 'Žena BiH' obilježilo Dan sjećanja na stradanje žena u ratu

U Tuzli sastanak o temi 'Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje'

UO PIC-a poziva poslanike RS-a da glasaju protiv zakona u vezi registra neprofitnih organizacija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'