Najave     | 16.04.2018. 15:48 |

U Sarajevu konferencija povodom Evropskog dana prava pacijenata

FENA Sanda Hrkić

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Udruženje za razvoj društva 'Kap', s partnerskom organizacijom Udruženjem ICVA, prezentirat će na konferenciji u srijedu u Sarajevu rezultate istraživanja o efikasnosti sistema rješavanja prigovora i žalbi unutar zdravstvenih ustanova na svim nivoima te o zadovoljstvu pacijenata uslugama u javnim zdravstvenim institucijama s preporukama o unapređenju implementacije Zakona o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata.

U revijalnom dijelu konferencije nazvane "Moje pravo" na Evropski dan prava pacijenata bit će upriličeno i proglašenje najboljih u zdravstvu.

- Pacijentima i građanima dana je mogućnost da daju glas zdravstvenom radniku i zdravstvenoj instituciji na nivou Federacije BiH i Republike Srpske za 2018. godinu, za koje smatraju da zaslužuju javno priznanje i pohvale za rad - navode iz Udruženja 'Kap'

Zdravstvenim ustanovama, građanima i pacijentima u Sarajevu, Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli istog dana bit će podijeljene brošure o Zakonu o pravima, obavezama i odgovornosti pacijenata.

Cilj kampanje jeste informiranje pacijenata i građana o njihovim zakonskim pravima, obavezama i odgovornostima koje imaju tokom boravka u zdravstvenim ustanovama da bi se dao doprinos podizanju svijesti i poboljšanju kvaliteta usluga u zdravstvenim institucijama u BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Potpisi 2.000 građana za poštivanje zakona koji štite prava pacijenata u FBiH

Uslugama u javnim zdravstvenim ustanovama nije zadovoljno 46 posto bh. građana

Najbolje zdravstvene ustanove 'Opća bolnica' Sarajevo i UKC Banja Luka

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo