Bosna i Hercegovina     | 16.04.2018. 10:14 |

Predstavljanje Deklaracije o evropskom partnerstvu sa Balkanom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. aprila (FENA) - Evropski fond za Balkan predstavit će danas u Beogradu "Deklaraciju o evropskom partnerstvu sa Balkanom" u okviru dvodnevnog obilježavanja desetogodišnjice rada.

Dokument su sastavili stručnjaci sa Balkana i iz Evrope i predstavlja viđenje budućih uzajamnih odnosa.

Među govornicima i panelistima koji će predstaviti Deklaraciju su, između ostalih, ministar spoljnih poslova Republike Makedonije Nikola Dimitrov, bivši funkcioner Evropske komisije i nekadašnji koordinator solunskog samita EU-Zapadni Balkan Axel Sotiris Wallden, predstavnica njemačkog Maršal fonda Sjedinjenih Država Rosa Balfour,  poslanica hrvatskog Sabora Vesna Pusić,  bivši vice-kancelar Austrije Erhard Busek i bivši potpredsjednik Evropskog parlamenta Hannes Swoboda.

Kakva je budućnost regiona, kakvu ulogu EU treba da ima na Balkanu a kakvu Balkan u EU, kakva je budućnost demokratije i društvenih promjena, neke su od tema o kojima će razgovarati više od 200 regionalnih i evropskih mislilaca, poslovnih ljudi, inovatora, kulturologa i zvaničnika.

Jedan od najzanimljivijih panela bit će održan u utorak, "EFB Talks", dvosatno obraćanje ljudi koji su, svako u svom polju, postigli izuzetne uspjehe i inspirisali hiljade ljudi, saopćeno je iz Evropskog fonda za Balkan.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Srbija: Brnabić uložila rezervu na Deklaraciju sa samita EU - zapadni Balkan

G20 usvojio deklaraciju u kojoj je izbjegnuto direktno optuživanje Rusije za rat u Ukrajini

Vučić: U atenskoj deklaraciji nema uhićenja Putina

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo