Ekonomija     | 14.04.2018. 14:48 |

U Banjoj Luci digital marketing konferencija 'Konverzija'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14.aprila (FENA) - Druga regionalna digital marketing konferencija pod nazivom „Konverzija“ otvorena je jutros u Banjoj Luci.

„Konverzija“ je okupila oko 250 učesnika i 20 predavača iz regiona i Evrope. Fokus ovogodišnjeg skupa je na tri oblasti: SEO (optimizacija za pretraživače), Facebook i Google oglašavanje, te analitika, naveli su organizatori, agencije Grape i SEO.ba.

Cilj je, kako su saopćili, dijeljenje znanja, novih strategija te iskustava marketing stručnjaka koji su ostvarili zapažene uspjehe na regionalnom ali i svjetskom tržištu.

- Prošlogodišnja 'Konverzija' je pokazala da postoji veliki interes i potreba za ovakvim događajima. Ono po čemu se posebno izdvojila od ostalih konferencija jeste isključiv fokus na dijeljenju znanja provjerenih i potvrđenih stručnjaka iz relevantnih oblasti, bez sponzorskih ili dosadnih predavanja, kao i aktuelnost predstavljenih tema, tako da je jedno sigurno – nakon 'Konverzije' će svi učesnici biti u toku sa najnovijim trendovima iz svijeta marketinga - rekao je Nedim Šabić, jedan od organizatora konferencije.

Neka od poznatih imena koja će sa prisutnima podijeliti svoje dugogodišnje iskustvo su Miroslav Varga (sertifikovani Google AdWords stručnjak i oficijelni Google predavač u regionu), Dragan Varagić (online strateg) te Ivan Bildi (priznati Facebook stručnjak).

Otvaranju konferencije prisustvovao je gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, koji je naglasio da se „Konverzija“ nalazi u zvaničnom programu obilježavanja Dana grada „Proljeće u Banjoj Luci“.

Ove godine na “Konverziju”, osim regionalnih stručnjaka dolaze i dva inostrana predavača – Patrick Dermak iz Njemačke, koji je sa svojom kompanijom direktni Facebook partner, kreator najprodavanijeg Facebook kursa na Udemy platformi, te Fabian Rossbacher, inače organizator najveće SEO konferencije u Njemačkoj i uspješan preduzetnik u e-commerce sektoru.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Konferencija o ženama s invaliditetom: Žene u drugom planu, pa tako i njihovo školovanje 

Konferencija u Sarajevu - Žene u turizmu ruše prepreke i oblikuju budućnost

Mostar domaćin naučno-stručne konferencije o umjetnoj inteligenciji u BiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom