Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 15:59 |

Marković: Haos u vladajućoj stranci u RS-u

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 13.aprila (FENA) - Šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Slaviša Marković tvrdi da vlast u tom bh.entitetu još nije ponudila kandidata za predsjednika RS-a što, kako kaže, pokazuje da je u haosu.

-Iz izjave predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, da je nudio počasnom predsjedniku PDP-a Mladenu Ivaniću da produži mandat u Predsjedništvu BiH, vidljivo je da ova stranka nije sigurna u pobjedu na predstojećim izborima – naveo je Marković na konferenciji za novinare u Banjoj Luci.

Ističe da je pobjeda kandidata Savez za promjene, za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a, Mladena Ivanića i Vukote Govedarice, neupitna. Tvrdi da to pokazuju i istraživanja PDP-a, po kojima ovaj savez u Banjoj Luci ima podršku više od 30 posto građana, a SNSD 26 procenata podrške.

Marković je nakon sjednice Glavnog izbornog štaba PDP-a potvrdio da je ta stranka kompletirala liste kandidata za Narodnu skupštinu RS-a u devet izbornih jedinica te da očekuju devet ili 10 poslaničkih mandata.

Nije isključi mogućnost da sa SDS-om i drugim strankama Saveza za promjene formiraju zajedničku listu za parlament BiH.

Potvrdio je i da je nosilac liste za Narodnu skupštinu RS-a bit će Igor Crnadak, a za Parlamentarnu skupštinu BiH vjerovatno Branislav Borenović.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Najveći svjetski izbori počeli u Indiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'