Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 13.04.2018. 15:04 |

Grad Bihać traži hitan sastanak o problemu imigranata u USK-a

FENA Saopćenje

BIHAĆ, 13. aprila (FENA) - Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je danas sa članicama Udruženja 'Solidarnost' o sve većem prilivu imigranata na područje Bihaća.

To udruženje, prema riječima predsjednice Zehide Gorinjac, po dolasku imigranata u Bihać pokrenulo je aktivnosti na prikupljanju neophodne hrane, odjeće i obuće za osobe koje više od godinu dana putuju prema zemljama EU i na tom putu zaustavljaju se i u BiH a odnedavno i u Bihaću.

- Mi ćemo kao lokalna zajednica, koja bilježi sve veći dolazak imigranata, već slijedeće sedmice zakazati i tražiti  sastanak sa svim nadležnim institucijama iz Unsko-sanskog kantona kako bismo što prije oformili jednu vrstu 'kriznog štaba' koji bi uz podršku državnih vlasti taj problem stavio pod kontrolu. Očekujemo da se u ovaj problem uključe državne i federalne institucije, a mi ćemo kao lokalna zajednica biti dio tima kako bi smo ovim ljudima pomogli - naglasio je Fazlić.

Bišćani, kako je dodao, su mnogo puta do sada pokazali humanost i to će uraditi i sada, ali da se situacija mora staviti pod kontrolu, saopćeno je iz Grada Bihać.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Akcija srbijanskog MUP-a uz granicu s Hrvatskom, uhićena dvojica Afganistanaca

Reisu-l-ulema na obilježavanju 30 godina Muftijstva bihaćkog: Vjerujemo u sebe i svoju budućnost

U petak počinje 25. kulturna manifestacija 'Ulicom Bišća'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana