Kultura     | 13.04.2018. 09:32 |

Otvorena izložba 'Makemono/Kakemono', akademske grafičarke Marine Finci

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 13. travnja (FENA) - Izložba pod nazivom "Makemono/Kakemono", akademske grafičarke Marine Finci, otvorena je u četvrtak u Franjevačkoj galeriji na Širokom Brijegu.

Sama umjetnica Marina Finci, koja je inače iz Sarajeva, istaknula je radost zbog postavljanja izložbe u Širokom Brijegu, rekavši da se u ovom hercegovačkom mjestu uvijek osjeća ugodno.

Dekan širokobriješke Akademije likovnih umjetnosti Sveučilišta u Mostaru Stjepan Skoko naglasio je povezanost i suradnju širokobriješke i sarajevske likovne akademije nakon čega je izložbu proglasio otvorenom.

Izložba će u Franjevačkoj galeriji biti dostupnom za razgledavanje do 30. travnja, stoji na službenoj internet stranici Grada Široki Brijeg.

Marina Finci rođena je u Sarajevu 1960. godine. Diplomirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu 1984. godine na Grafičkom odsjeku u klasi akademika prof. Dževada Hoze.

Godine 1988. magistrirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu na Grafičkom odsjeku u klasi prof. Boška Karanovića.

Članica je Udruženja likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine od 1986. godine. Sudjelovala je na brojnim skupnim izložbama u zemlji i u inozemstvu.

Dobitnica je sedam nagrada za grafiku. Od 1993. radi na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu na Odsjeku grafike u zvanju izvanrednoga profesora. Dobitnica je više nagrada i održala je velik broj samostalnih izložbi.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo