Servisne informacije     | 13.04.2018. 08:42 |

U BiH jutros umjereno oblačno i sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 13. aprila (FENA) - U zapadnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je  pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je registrovana  slaba kiša. U ostalim dijelovima BiH je malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 0 stupnjeva, Kupres 8, Ivan-sedlo 9, Bugojno i Livno 10, Široki Brijeg 11, Banja Luka, Jajce, Prijedor i Sokolac 12, Mostar, Sanski Most, Sarajevo, Stolac, Trebinje i Zenica 13, Bihać, Grude i Zvornik 14, Bijeljina i Tuzla 15, Brčko, Doboj i Neum 16, Gradačac 17 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo raste.

Prijepodne se očekuje nešto više oblačnosti u zapadnim i jugozapadnim područjima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše ili kratkotrajni pljusak. U ostatku dana, u cijeloj BiH, bit će malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Od poslijepodnevnih sati, povećanjem oblačnosti, u centralnim, zapadnim i jugozapadnim podrčjima može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak. Vjetar će biti slab do umjeren, južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dneva temperatura od 18 do 24 stupnja.

U Sarajevu će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana se očekuje postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura iznosit ćer oko 21 stupanj, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo