Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 16:33 |

Ministar Bukvarević na čelu Organizacionog odbora 'Odbrana BiH - Igman 2018'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 12. aprila (FENA) - Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević predsjedavao je danas na sjednici Organizacionog odbora "Odbrana BiH-Igman 2018" na kojoj je usvojen sastav Odbora.

Na sjednici je usvojen okvirni plan aktivnosti, kao i finansijski okvir manifestacije. Organizacioni odbor zadužio je Izvršni odbor manifestacije da usvoji konačnu verziju i finansijski plan manifestacije, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno - oslobodilačkog rata.

Članovi Organizacionog odbora istakli su da će dati punu podršku u realizaciji ovog plana, kako ličnim angažmanom tako i traženjem sponzora i donatora.

Usvojena je i odluka o održavanju okruglog stola, te je zadužen izvršni producent Fond memorijala da provede i realizuje proceduru, a nosilac projekta Okruglog stola je Udruženje oboljelih od PTSP-a „VOX“ Sarajevo.

Ministar Bukvarević je istakao da je to manifestacija na kojoj se okupljaju veterani iz svih korpusa ARBiH, kojom se odaje počast šehidima i poginulim borcima ARBiH, ali i svim braniocima BiH, te da ona na specifičan način objedinjuje poruku o istini o odbrani Bosne i Hercegovine kao domovine svih građana.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Bukvarević: Borci iz Distrikta moraju uživati identična prava kao i svi drugi

Bukvarević u Zvorniku obišao spomen-obilježja u izgradnji

Ministar Bukvarević na Kovačima: Patriotska liga BiH temelj je Armije RBiH

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom