Regija     | 12.04.2018. 15:15 |

Slovenski predsjednik Borut Pahor u subotu raspisuje parlamentarne izbore

FENA Agencije

LJUBLJANA, 12. travnja (FENA) - Slovenski predsjednik Borut Pahor u subotu će potpisati odluku o raspuštanju sadašnjeg saziva parlamenta i raspisivanju novih izbora za 90 zastupnika, potvrđeno je u četvrtak iz Pahorova ureda.

Tada će biti objavljen i datum održavanja izbora, a u igri su zadnja nedjelja u svibnju ili prva nedjelja u lipnju.

Kako javljaju slovenski mediji, stranka premijera Mire Cerara naklonjena je ideji da se izbori održe 3. lipnja, kako bi parlament mogao dovršiti neke već započete postupke, među ostalim i postupak oko prijedloga zakona kojim bi se Nova Ljubljanska banka (NLB) zaštitila od ishoda tužbi koje se protiv nje vode na hrvatskim sudovima u vezi s pitanjem tzv. prenesene devizne štednje hrvatskih građana u toj banci. Neke druge veće stranke zalažu za izbore 27. svibnja.

Kako je objavio ured predsjednika republike, Pahor će danas i sutra obaviti završne konzultacije s političkim strankama, a odluku o raspuštanju parlamenta potpisat će u subotu ujutro u 11 sati, javlja Hina. 

Pahor će se danas i u petak sa strankama neformalno konzultirati o željenom datumu izbora kako bi čuo njihove argumente, ali je u odluci o datumu održavanja izbora samostalan i neovisan, vezan samo za ustav i zakonski determinirane rokove, naveo je predsjednikov ured u izjavi za javnost.

 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Zamjenik direktora kosovske policije Dejan Janković pušten iz srbijanskog pritvora

Srbija: Brnabić prihvatila zahtjev da se izbori održe 2. lipnja

Kurti: Četvorica policajca puštena na slobodu, Janković u pritvoru u Srbiji

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'