Najave     | 12.04.2018. 14:54 |

Mostarski dani 'Orisa 2018'

FENA Saopćenje

MOSTAR, 12. travnja (FENA) - U organizaciji Centra za arhitekturu, dijalog i umjetnost ADA Mostar i ORIS kuće arhitekture iz Zagreba, od 20. do 22. travnja u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, održat će se ''Mostarski dani Orisa 2018''.

Premijerno bh. izdanje simpozija o arhitekturi i prostoru sadržavat će predavanja nagrađivanih i uglednih domaćih i inostranih arhitekata, a svi sudionici imat će priliku upoznati izvrsnost i složenost nagrađivanih arhitektonskih djela te diskutirati i družiti se sa stručnom i poslovnom javnosti iz Bosne i Hercegovine i regije.

Mostarski dani Orisa 2018 će biti otvoreni u petak 22. travnja u 18 sati panel diskusijom o temi “Arhitektura kao društveno odgovorna praksa“.

Sudionici panel diskusije bit će umjetnik i kreativni direktor Fondacije za suvremenu umjetnost i arhitekturu Fargfabriken iz Stockholma, Joachim Granit, arhitekt, osnivač i partner u firmi Normal arhitektura iz Sarajeva, Muhamed Serdarević, arhitektica i kustosica Centra za arhitekturu, dijalog i umjetnost ADA Mostar, Senada Demirović Habibija, te dugogodišnji urednik eFM radija u Sarajevu, Zoran Ćatić.

U subotu, 21. travnja predavanja na Main stageu u 10 sati otvorit će njemački arhitekt bh. porijekla, dobitnik brojnih nagrada kao što su Arhitektonska nagrada Augsburga i nagrada Collegium Artisticum, Alen Jašarević, a nakon njega publici će se predstaviti i turski arhitekt, dobitnik Aga Khan nagrade za arhitekturu, Han Tümertekin.

Svoj rad predstavit će i hrvatski arhitektonski studio nagrađen American Architecture Prize i mnogim drugim značajnim nagradama, 2 Arhitekta, te svjetski poznata firma dobitnica Aga Khan i Mies Van de Rohe nagrada za arhitekturu, Snøhetta.

''Istraživanjem arhitekture i umjetnosti nastojimo kreirati dijalog u Mostaru koji je tijekom devedesetih godina proteklog stoljeća preživio veliko fizičko i mentalno razaranje. Ponosni smo što imamo priliku započeti priču Mostarskih dana Orisa i nadamo se i vjerujemo da će se projekt u narednim godinama dodatno razvijati“, istaknula je u ime organizacionog odbora, Senada Demirović Habibija, priopćeno je

 

(FENA)
Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-new.php on line 215

Vezane vijesti

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana