Bosna i Hercegovina     | 12.04.2018. 10:08 |

Skupština Brčko distrikta usvojila Nacrt zakona o parničnom postupku

FENA Saopćenje

BRČKO, 12. travnja (FENA) - Zastupnici Skupštine Brčko distrikta usvojili su u srijedu Nacrt zakona o parničnom postupku.

Predsjednik Pravosudne komisije Brčko distrikta Safet Pizović obrazložio je kako se pristupilo izradi novog zakona jer se mijenja 30 posto odredbi važećeg zakona.

"Radi se o načelima pravne sigurnosti, jednakosti, načelima ekonomičnosti i efikasnosti postupka. Ovaj prijedlog zakona nudi ta rješenja. Sprječava i zloupotrebe procesnih prava stranaka", rekao je Pizović.

O ovom zakonu bit će provedena javna rasprava 18. travnja, u 14 sati, u Domu kulture u Brčkom.

Razmatranje i usvajanje seta antikoruptivnih zakona, kao i izmjena i dopuna Zakona o socijalnoj i Zakona o dječjoj zaštiti, odgođeno je za iduću sjednicu Skupštine.

Također, odgođeno je i razmatranje i usvajanje Izvješća o provedenoj proceduri za izbor kandidata za članove Nadzornog odbora JZU "Zdravstveni centar Brčko" i prijedloga odluke o imenovanju članova tog tijela.

Skupštinski zastupnici usvojili su Nacrt strategije za borbu protiv korupcije i Akcijski plan provođenja za razdoblje 2018.-2019. godine. Dana je suglasnost na projektni zadatak za izradu nacrta strategije razvoja Brčko distrikta BiH za razdoblje 2018. - 2025. godine.

Skupština je donijela i više odluka o utvrđivanju javnog interesa za Brčko distrikt BiH, a usvojeno je i više izvješća o radu u prethodnoj godini među kojima Izvješće o radu Ureda za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu BiH, Izvješće o radu Nezavisnog odbora za izbor šefa Policije i zamjenika šefa Policije i Izvješće o ocjeni rada šefa Policije Brčko distrikta BiH, kao i godišnje izvješće o rezultatima aktivnosti institucije Ombudsmana za ljudska prava BiH za 2017. Godinu, priopćeno je iz Vlade Brčko Distrikta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Sjednica Predstavničkog doma PFBiH još uvijek traje, razmatra se sigurnosna situacija u FBiH

Nastavljena deseta redovna sjednica Predstavničkog doma Federalnog parlamenta

Vlada HNŽ-a usvojila Program rada za 2024. i imenovala ravnatelja ZZO-a HNŽ-a

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta