Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 16:45 |

Oko 42.000 korisnika u ZDK neće plaćati participaciju u zdravstvu

FENA

ZENICA, 10. aprila (FENA) - Zavod zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona završio je proces ugovaranja usluga sa zdravstvenim ustanovama s područja ovog kantona i kampanju “Kupi markici, ne plaćaj participaciju”, kojom su za prva tri mjeseca ove godine oprihodovana sredstva veća od 840.000 KM.

Ovo povećanje prihoda je direktni rezultat akcije kupovine markica za osigurana lica u koji su se osim građana uključilo i nekoliko privrednih subjekata, koje su za svoje radnike kolektivno kupili markice.

- Proces ažuriranja podataka još uvijek nije završen, ali se može zaključiti da je markicu kupilo više od 42.000 osiguranika i svi će kupovinom markice imati višestruku korist prilikom korištenja zdravstvenih usluga - kazala je direktorica Zavoda Mirzeta Subašić.

Upravni odbor Zavoda usvojio je odluku o obimu prava na korištenje ortopedskih i drugih pomagala, zubnoprotetske pomoći i nadomjestaka. Ovom odlukom značajno je proširena lista za ortopedska i druga pomagala za oko 22 posto u odnosu na dosadašnja prava osiguranika i korisnika, a na području Zeničko-dobojskog kantona, u općinama Žepče, Visoko, Vareš i Olovo, počela je i primjena e-recepta.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK ostavrio suficit od 6,9 miliona KM

Rebalansom budžeta do novih 7,6 miliona KM za liječenje osiguranika u ZDK

Visočki "Prevent" u projektu „Kupi markicu ne plaćaj participaciju“

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'