Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 16:20 |

Počeo proces akreditacije Kantonalne bolnice Zenica

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 10.aprila (FENA) - Edukacijom uposlenika u Kantonalnoj bolnici u Zenici (KBZ) danas je počeo opsežan proces akreditacije te zdravstvene ustanove.

Predavanja na prvom od šest modula održali su direktor Agencije za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u FBiH (AKAZ) Ahmed Novo i vanjski ocjenjivač i saradnik AKAZ-a Enis Hasanović, saopćeno je iz AKAZ-a.

Obuci će prisustvovati i uposlenici Zavoda za medicinu rada i sportsku medicinu u Zenici koji također ulazi u proces akreditacije.

- AKAZ je agencija koja će nas kroz proces voditi i koja će nam pomoći u tome.  Cilj svih nas je da uspostavimo sistem kvaliteta i da ga održavamo, a certifikacija i akreditacija dolaze s uspostavom tog sistema u skladu sa najvišim standardima - kazao je pomoćnik direktora KBZ za medicinske poslove prim. dr. Kasim Spahić.

 

Iz menadžmenta KB Zenica kažu da u početak akreditiranja svih odjela ulaze organizaciono spremni te da će im u tome dodatno pomoći iskustvo Odjela za ginekologiju i porodiljstvo koji je pri kraju procesa reakreditacije “Bolnica-Prijatelj beba” nakon okončanja akreditacionog ciklusa od tri godine.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Vlada ZDK usvojila izvještaj o utrošku sredstava za konsolidaciju i restruktuiranje KBZ-a

Grad Zenica: Zemljište i objekti Kantonalne bolnice Zenica vlasništvo Grada

Zenička bolnica iz sredstava Vlade FBiH nabavila i novi linerani akcelerator za Odsjek radioterapije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo