Ekonomija

Konferencija Microsoft NetWork 8 pod sloganom 'Make IT cloud' (VIDEO)

Tekst: Darinka Mitrović, Foto FENA/Hazim Aljović

SARAJEVO, 10. aprila (FENA) - Najveća poslovno-tehnološka konferencija u BiH Microsoft NetWork 8 ove godine bit će održana 18. do 20. aprila u Neumu pod sloganom „Make IT cloud“.

Direktor Microsofta BiH Omar Krivošija danas je na konferenciji za novinare u Sarajevu podsjetio da je prošlogodišnja konferencija okupila 900 učesnika iz različitih branši, među kojima su se našli stručnjaci iz svijeta biznisa i ICT-a, te predstavnici akademske zajednice i javnog sektora, dodajući da ove godine očekuju da će taj broj biti premašen.

Cyber sigurnost i digitalna transformacija bile su centralne teme prošlogodišnje konferencije o čemu će biti govora i ove godine s tim da je fokus na inovativnim rješenjima.   

Microsoft NetWork 8, kako je dodao Krivošija, učesnicima će ponuditi više od 80 predavanja, a među pradavačima je i vodeći predavač kad je riječ o cyber sigurnosti Paula Januszkiewicz, osnivač kompanije CQURE.

Kompanija Logosoft  je generalni (platinum) sponzor Microsoft NetWork konferencije još od njenog prvog izdanja.  

- Drago nam je da svake godine možemo dati svoju punu podršku MS NetWork konferenciji. Mi u IT sektoru uvijek imamo interesantnih tema s obzirom na to da se radi o inovativnom i veoma dinamičnom tržištu - naveo je direktor Logosofta Damir Dizdarević napominjući da je sigurnost uvijek aktuelna tema u IT- u koja danas ima još i veći značaj.

Kompanija Logosoft ove godine će  na konferenciji prezentirati rješenja iz Logosoft Security365 portfolia, a radi se o rešenjima iz oblasti sigurnosti koja adresiraju ključne sigurnosne izazove sa kojima se susreću sve kompanije, a posebno kompanije koje rade sa visoko povjerljivim tipovima podataka.

- Logosoft već duži niz godina radi na različitim sigurnosnim rješenjima na mrežnom, aplikativnom, podatkovnom i identity nivou. U toj vrsti projekta Microsoft rješenja su gotovo uvijek bila uključena - naveo je Dizdarević dodajući da su nekada skupa rješenja danas dostupnija svim kompanijama.

Učesnici konferencije će ove godine imati priliku da slušaju predavanja vezana za moderno poslovno okruženje, digitalnu transformaciju, aplikacije i infrastrukturu, podatke i vještačku inteligenciju, odnosno edukacijska rješenja i studije slučaja, a tokom prvog konferencijskog dana moći će prisustvovati i tematskim radionicama.

Pogledajte VIDEO

Preuzmite VIDEO

(FENA) H.D.