Bosna i Hercegovina     | 10.04.2018. 11:42 |

Vučić i Borisov upozorili na važnost očuvanja mira na Balkanu

FENA Ivana Banovic

MOSTAR, 10. travnja (FENA) - Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i bugarski premijer Boyko Borisov složili su se u utorak u Mostaru kako je potrebno uraditi sve što je moguće da bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu.

- Mnogo je vremena ispred nas i mnogo se toga može dogoditi, ali je važno da uradimo sve što je moguće da se sačuvaju mir i stabilnost na Balkanu - kazao je Vučić u zajedničkom obraćanju medijima s bugarskim premijerom.

Dodao je kako je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regiji te da će pokušati naći rješenje i kompromis za sve probleme u regiji.

- Svaki sukob vratio bi nas stotinu godina unazad i sve bi se pokvarilo ukoliko bi došlo do bilo kakvih sukoba - zaključio je Vučić.

- Obraćam se našoj braći Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, čitavoj regiji... Moramo pokazati razum jer će posljedice snositi samo Balkan što smo već jednom doživjeli i što ne bismo željeli da se ponovi - izjavio je bugarski premijer, ocijenivši kako svi lideri Balkana moraju pokazati razum jer Europa želi mir na Balkanu.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Vučić: Otpor rezoluciji o Srebrenici u UN-u sve veći, naša borba traje i neće biti laka

SNSD sa HDZ-om BiH i Trojkom saglasan da se Izborni zakon uputi u parlamentarnu proceduru (VIDEO)

Vučić i Dodik sa Srbima u Mostaru: Obećano više sredstava za razvoj svih krajeva u kojima žive Srbi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'