Ekonomija     | 09.04.2018. 14:42 |

Jusko s delegacijom Kuvajta: Investicioni fondovi žele graditi Koridor 5C

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Ismir Jusko sastao se danas s delegacijom Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta koju je predvodio predsjednik grupe prijateljstva Waleed Musaed Al-Tabtabaie.

Tema razgovara bili su unapređenje odnosa dviju država i aktivno učešće kuvajtskih fondova u razvoju infrastrukture Bosne i Hercegovine i projektima na Koridoru 5C, kao i unapređenje aerodromskih kapaciteta zračnog prometa BiH.

Predsjednik Parlamentarne grupe prijateljstva Kuvajta je istaknuo da je kuvajtska strana spremna učestvovati u svim prometnim infrastrukturnim projektima sa završenom projektnom dokumentacijom, te pozvao Ministarstvo da dostavi takve projekte kako bi se kuvajtski fondovi opredijelili za moguće investiranje.

Kuvajtska delegacija se obavezala poslati službeni poziv za održavanje sastanka delegacija BiH i Kuvajta na kojem će biti prezentirani projekti za čije investiranje je zainteresiran Kuvajt.

Jusko je zahvalio na pozivu te istaknuo da će Ministarstvo pripremiti prezentaciju projekata iz svoje nadležnosti – saopćeno je iz Ministarstva komunikacija i prometa BiH.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Čestitka ministra Ismira Juske povodom Dana Armije RBiH

Jusko: Štitimo život i zdravlje građana kroz mjere koje su donesene

Ajdinović i Jusko o uspostavljanju jače saradnje između institucija

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'