Ekonomija     | 09.04.2018. 14:28 |

Delegacija iz Indonezije potvrdila dolazak na 9. Sarajevo Business Forum

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 9. aprila (FENA) - Velika politička i privredna delegacija iz Indonezije najavila je dolazak na 9. Sarajevo Business Forum (SBF), 25. i 26. aprila.

Delegaciju će predvoditi ministar za ruralna područja i prostorno planiranje Sofyan A. Djalil, a činit će je, između ostalih, specijalni predstavnik predsjednika Indonezije i bivši ministar vanjskih poslova Alwi Shihab, i bivši ministar vanjskih poslova Hassan Wirajuda,.

Najavljeno je da će u  pratnji političkih lidera stići i brojna  privredna delegacija predvođena predsjednikom Bank Islam Muamalat Indonesia Anwarom Nasutionom.

Učesnici SBF-a imat će priliku ove godine susresti se i sa Iyadom Shurafaom - izvršnim direktorom Salim Grupe za Evropu.

Salim Grupa indonežanski je konglomerat koji na pet kontinenata ima kompanije u oblasti proizvodnje i prerade hrane, distribucije i maloprodaje, telekomunikacija, infrastrukture, auto, građevinske i hemijske industrije, nekretnina, turizma i finansijskih usluga. 

Indonežanski privrednici zainteresirani su za uvoz poljoprivrednih proizvoda, naročito organske hrane - mesa i mliječnih proizvoda, te za tekstilnu i drvnu industriju, saopćeno je iz BBI banke.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Kina i Indonezija pozvali na hitan i trajan prekid vatre u Gazi

Otvorena online registracija za 13. Sarajevo Business Forum

U poplavama u Indoneziji 26 poginulih i najmanje šest nestalih

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta