Bosna i Hercegovina     | 07.04.2018. 10:19 |

Mitropolit Hrizostom: Isus Hristos poručuje 'Ja pobijedih svijet' (VIDEO)

FENA Nermina Omerbegović

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Mitropolit dabrobosanski Hrizostom uputio je vjernicima vaskršnju poruku istakavši da "radosna vijest o vaskrsnuću treba svjedočiti svijetu i vijeku, a danas je to potrebnije jer su došla vremena u kojima laž vojuje protiv istine, antihrist protiv Bogočovjeka Hrista".

- Svjedočimo ono što vjerujemo i znamo, a to je da je Hristos vaskrsao. Imajući ovu vjeru i znanje u srcu svome i u biću svome poručujemo vama ne plašite se jer Hristos pobijedi svijet. Pobijedi sva nevaljalstva ovoga svijeta - kazao je mitropolit dabrobosanski.

Poručuje da je Vaskrs praznik duhovne radosti i duhovnog veselja, ne samo hrišćana i ne samo ljudi, već svih i svega - nebesa i zemlje, nebeskih sila, svih ljudi svih vremena, svih usnulih i upokojenih, svih stvorenja božijih i upokojenih, svih stvorenja božijih - slovesnih i beslovesnih.

-Tu radost i to veselje ugotovi nam sam Bog čudesnim vaskrsenjem Jedinorodnoga Sina Njegovog, Sina koji je ljubav Božija- ljubav koja jednako ljubi sve i svja - istakao je mitropolit dabrobosanski.

Mitropolit Hrizostom, između ostalog, istakao je da je Vaskrs osim radosti i veselja, i prilika da se potraži i dobije odgovor na najbitnije egzistencijalno pitanje: koji je krajnji smisao ljudskog postojanja? Da li je to smrt? Ili nešto drugo? U Tajni vaskrsenja Hristova sadržan je odgovor na to pitanje.

- Ne može, braćo i sestre, smrt biti krajnji cilj našeg postojanje? Čovjek nije tako bezvrijedno biće da bi bio determinisan smrću? Dakle, vaskrsli Isus Hristos daje nam odgovor na sva naša životna pitanja i poručuje nam danas, sutra i vavijek "'Ja pobijedih svijet"! - ističe mitropolit Hrizostom.

Mitropolit je uz želje vjernicima da Vaskrs dočekaju u najvećoj radosti i veselju, posebno pozdravio prognane i raseljene sa njihovih ognjišta, sve one kojima se čini velika nepravda, kojima se uskraćuju osnovna ljudska prava na život i rad i na život dostojan čovjeka.

Mitropolit je pozvao sve odgovorne u državi i društvu da poštuju čovjeka, da poštuju ljude i narode i "da se okrenu stvaranju dobrog ambijenta za život dostojan naših naroda i naših crkava i vjerskih zajednica".

Vaskršnju poruku mitropolit dabrobosanski završio je sa porukom Hristos Vaskrse - Vaistinu Vaskrse!

Pogledajte http://www.fena.ba/video/1625

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1U0YIAfUt_2J5wzntDaeHVIoAGM6HtBQ1?usp=sharing

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Tajvanska čelnica Tsai Ing-wen zahvalila svijetu na podršci

Novogodišnja poruka člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića

Okupljeni ispred Suda BiH poručili, cilj protesta borba za istinu i pravdu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom