Najave     | 06.04.2018. 18:12 |

Sljedeće sedmice presuda za zločin u Doboju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Sljedeće sedmice Sud Bosne i Hercegovine izreći će prvostepenu presudu Đorđu Simiću za ratni zločin počinjen u junu 1992. godine u mjestu Ševarlije kod Doboja. Izricanje presude zakazano je za 10. april.

Sud BiH u srijedu će razmatrati sporazum o priznanju krivice koji je Goran Pavković, optuženi za ratni zločin u Prozoru, potpisao s Tužilaštvom BiH. Pavković, bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane (HVO), optužen je za nečovječno postupanje i učestvovanje u mučenju zatočenika bošnjačke nacionalnosti na području Prozora.

Odbrana Dragana Marjanovića u četvrtak će iznijeti završnu riječ na suđenju za ratni zločin počinjen u Tesliću. Marjanović je optužen zajedno sa Sašom Gavranovićem, Vitomirom Devićem, Zoranom Šljukom i Dragomirom Kezunovićem da su u noći između 17. i 18. juna 1992. na planini Borje učestvovali u ubistvu 28 civila.

Pred Apelacionim vijećem Suda BiH u petak, 13. aprila, bit će iznesene žalbe na presudu kojom je Saša Savinović osuđen na osam godina zatvora za zločin protiv čovječnosti počinjen 1993. u Mostaru.

Naredne sedmice bit će nastavljena suđenja za zločine u Bratuncu, Srebrenici, Sarajevu, Višegradu, Vitezu, Prozoru, Kladnju, Prijedoru, Brčkom, Foči i Sanskom Mostu, javlja BIRN.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Potvrđena optužnica Mevljudinu Idrizoviću i Bobanu Jankoviću za isporuku droge iz Crne Gore u BiH

Određen pritvor i mjere zabrane osumnjičenim u predmetu Amer Karić i drugi

Predstavnici britanske i ukrajinske ambasade u BiH upozoravaju na uticaj ruske propagande (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo