Bosna i Hercegovina     | 06.04.2018. 16:34 |

Udruženje 'BH novinari' osuđuje napad na novinarku Aidu Štilić

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Upravni odbor Udruženja/udruge BH novinari i Linija za pomoć novinarima najoštrije osuđuje verbalni napad i prijetnje Asima Kambera, zastupnika Stranke demokratske akcije (SDA) u Parlamentu Federacije BiH, upućene novinarki Aidu Štilić, dopisnici Federalne televizije (FTV) iz Bihaća.

Upravni odbor BH novinara zahtijeva od policijskih organa USK provodjenje detaljne istrage o ovom napadu, te poduzimanje zakonom predviđenih mjera prema napadaču.

 - Brza i efikasna istraga napada na novinarku Aidu Štilić obaveza je i direktna odgovornost policijskih i drugih istražnih organa USK, koji svojim djelovanjam moraju pokazati kako su spremni štititi novinarku i njeno pravo na slobodan i dostojanstven rad, bez obzira što napadač dolazi iz parlamentarnih klupa Federacije BiH i najviših SDA organa. Istovremeno, SDA se, kao odgovorna politička stranka, mora javno ograditi od postupanja svoga člana, koji na grub način krši novinarska prava i medijske slobode - navodi se u saopćenju Upravnog odbora Udruženja BH novinari. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

BH novinari: Od 5. oktobra do danas ubijeno najmanje 99 novinara u Pojasu Gaze

Zenički novinari odali počast ubijenim novinarima i medijskim radnicima u Pojasu Gaze

BH novinari: Novalićeve optužbe su manipulativne i pravno neutemeljene    

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom